Систем за разладување Conveni-Pack со враќање топлина

Conveni-pack - LRYEQ-AY

Решение за ладење за препродавачи на храна, заедно со наградената технологија за враќање топлина

LRYEQ-AY

Карактеристики на производот

 • Спојува разладување со висока и ниска температура и климатизација (заедно со греење) во еден систем
 • Со употреба на функцијата за враќање топлина, оптимизираните контроли и модерната технологија за компресор, Conveni-pack може да ја намали годишната потрошувачка на енергија до 50% или повеќе, во споредба со вообичаените системи
 • Помала емисија на CO2 благодарение на технологијата на топлотна пумпа
 • Модуларноста на системот Conveni-pack ја зголемува флексибилноста на инсталацијата. Надворешните единици можат да се групираат во блокови или редови или можат да се достават низ зградата, за да ги задоволат поединечните ограничувања за инсталација
 • Ниско ниво на бучава и функција „ноќен режим“
 • Модуларниот дизајн на Conveni-pack му овозможува да се користи за мали или поголеми продавници
 • Добиената топлина од полиците за ладење или испарувачите може да се користи повторно за удобно греење на продавницата без дополнителни трошоци

Предности

 • Инвертор

  Инвертор

  Компресорите со инвертор постојано ја приспособуваат брзината за да ги задоволат моменталните потреби. Помалку вклучувања и исклучува овозможуваат намалување на потрошувачката на енергија (до 30 %) и постабилни температури.

 • Scroll-компресор

  Scroll-компресор

  Scroll-компресорите се состојат од две спирали од кои едната е фиксна а другата врти ексцентрично без ротација. Дизајнирани за мали и средни капацитети, овозможуваат постојана достојност и голема ефикасност низ целиот работен век

Технички детали

Документација

Sorry, we could not find any documents.