CO2-Систем за разладување Conveni-Pack со враќање топлина

Conveni-pack - LRYEN-AY1

Решение за ладење за препродавачи на храна, заедно со наградената технологија за враќање топлина

LRYEN-AY1

Карактеристики на производот

 • Спојува разладување со висока и ниска температура и климатизација (заедно со греење) во еден систем
 • Со употреба на функцијата за враќање топлина, оптимизираните контроли и модерната технологија за компресор, Conveni-pack може да ја намали годишната потрошувачка на енергија до 50% или повеќе, во споредба со вообичаените системи
 • Помала емисија на CO2 благодарение на технологијата на топлотна пумпа
 • Модуларноста на системот Conveni-pack ја зголемува флексибилноста на инсталацијата. Надворешните единици можат да се групираат во блокови или редови или можат да се достават низ зградата, за да ги задоволат поединечните ограничувања за инсталација
 • Ниско ниво на бучава и функција „ноќен режим“
 • Модуларниот дизајн на Conveni-pack му овозможува да се користи за мали или поголеми продавници
 • Добиената топлина од полиците за ладење или испарувачите може да се користи повторно за удобно греење на продавницата без дополнителни трошоци

Предности

 • Swing-компресор

  Swing-компресор

  Swing type compressors have a unified vane and roller with fewer moving parts producing low vibration and friction, achieve higher reliability and efficiency compared to conventionally rotary compressors

 • Инвертор

  Инвертор

  Inverter compressors continuously adjust compressor speed to actual demand. Fewer power-consuming starts and stops result in decreased energy consumption (up to 30%) and more stable temperatures.

Технички детали

Документација

Sorry, we could not find any documents.