Конвектор на топлотна пумпа

FWXV-A

FWXV-A

Карактеристики на производот

 • Вертикалното автоматско нишање ги поместува капаците за дување нагоре и надоле за ефикасно распространување на воздушната температура низ целата соба
 • Енергетски ефикасен систем за греење и ладење базиран на технологијата на топлотна пумпа со воздух како извор на топлина
 • Оптимална енергетска ефикасност кога е поврзан со нискотемпературниот систем Daikin Altherma
 • Внатрешните единици доставуваат воздух со звук на шепот. Предизвиканата бучава изнесува едвај 22 dB(A) при режим на ладење и 19 dB(A) при режим на радијантна топлина. За споредба, амбиенталниот звук во тивка соба просечно изнесува 40 dB(A).
 • Намалени работни трошоци
 • Неговата мала висина овозможува единицата да се смести совршено под прозор
 • Неделниот тајмер може да се постави да го стартува греењето или ладењето во секое време секој ден или секоја недела
 • Тивко работење на внатрешна единица: копчето „silent“ на далечинскиот управувач ја намалува бучавата при работа на внатрешната единица за 3 dBA
 • Може да се постави на ѕид или да се вгради
 • Може да се избере моќен режим за многу брзо ладење; откако ќе се исклучи моќниот режим, единицата се враќа на претходно поставениот режим.
 • Фотокаталитички филтер за прочистување на воздухот од титаниум апатит ги отстранува микроскопските честички што се пренесуваат преку воздух, темелно ги неутрализира непријатните мириси за да го спречи размножувањето бактерии, вируси и микроби за да овозможи постојано доставување свеж воздух

Предности

 • Само вентилатор

  Само вентилатор

  The unit can be used as fan, blowing air without heating or cooling.

 • Моќен режим

  Моќен режим

  Can be selected for rapid heating or cooling; after the powerful mode is turned off, the unit returns to the preset mode.

 • Многу тивка работа

  Многу тивка работа

  Daikin indoor units are whisper quiet. Also the outdoor units are guaranteed not to disturb the quiet of the neighbourhood.

 • Тивко работење на внатрешна единица

  Тивко работење на внатрешна единица

  "Silent" button on the remote control lowers the operation sound of the indoor unit by 3dB(A)

 • Вертикално автоматско нишање

  Вертикално автоматско нишање

  Possibility to select automatic vertical moving of the air discharge flaps for efficient air and temperature distribution throughout the room.

 • Автоматска брзина на вентилатор

  Автоматска брзина на вентилатор

  Automatically selects the necessary fan speed to reach or maintain the set temperature.

 • Чекори на брзината на вентилаторот

  Чекори на брзината на вентилаторот (5 степена)

  Allows to select up to the given number of fan speed.

 • Дезодорирачки филтер од титаниум апатит

  Дезодорирачки филтер од титаниум апатит

  Уништува непријатни мириси, на пример, од тутун и домашни миленици

 • Неделен тајмер

  Неделен тајмер

  Can be set to start heating or cooling anytime on a daily or weekly basis.

 • Инфрацрвен далечински управувач

  Инфрацрвен далечински управувач

  Starts, stops and regulates the air conditioner from a distance.

 • Автоматско рестартирање

  Автоматско рестартирање

  The unit restarts automatically at the original settings after power failure.

 • Самодијагноза

  Самодијагноза

  Simplifies maintenance by indicating system faults or operating anomalies.

Технички детали

Документација

Упатство за инсталација
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.