Карактеристики на производот

 • Сезонската ефикасност се вреднува до A++ за греење, што овозможува ниски работни трошоци во споредба со бојлери на гас и електрично греење
 • Heat boost го загрева домот при стартување на климатизерот. Поставената температура се достигнува 14% побрзо отколку кај обичен климатизер (само спарени единици)
 • Функцијата за затоплување на домот ја оптимизира конвекцијата со распределба на топлиот воздух од долниот дел на единицата
 • Функцијата Heat plus овозможува 30 минути удобно греење преку симулација на радијантна топлина
 • Моќното прочистување го зголемува квалитетот на внатрешниот воздух со технологијата Flash Streamer на Daikin
 • Одличен современ дизајн
 • Двојно празнење на воздухот за подобро распределување
 • Residential Controller на Daikin: контролирајте ја внатрешната единица од било кое место со помош на апликација, преку локална мрежа или интернет.
 • Тивко работење: ниво на притисок на звукот до 19dBA
 • Може да се комбинира со повеќекратни надворешни единици со 2 и 3 порти (освен 2-3MXM68)

Предности

 • Heat boost

  Heat boost

  Брзо го загрева домот при стартување на климатизерот. Поставената температура се достигнува 20% побрзо отколку кај обичен климатизер (само спарени единици)

 • Heat plus

  Heat plus

  Овозможува 30 минути удобно греење преку симулација на радијантна топлина

 • Residential Controller на Daikin

  Residential Controller на Daikin

  Управувајте со внатрешната атмосфера од секое место преку паметен телефон или таблет

 • Затоплување на подот

  Затоплување на подот

  Ја оптимизира конвекцијата со распределба на топлиот воздух од долниот дел на единицата

 • Економичен режим

  Економичен режим

  Decreases power consumption so that other appliances that need large power consumption can be used. This function is also energy saving.

 • Заштеда на енергија при режим ни мирување

  Заштеда на енергија при режим ни мирување

  Current consumption is reduced by about 80% when operating on standby.

 • Ноќен режим

  Ноќен режим

  Saves energy, by preventing overcooling or overheating during night time.

 • Само вентилатор

  Само вентилатор

  The unit can be used as fan, blowing air without heating or cooling.

 • Спречување на сушењето

  Спречување на сушењето

  When starting to warm up or when the thermostat is off, the air discharge direction is set horizontally and the fan to low speed, to prevent draught. After warming up, air discharge and fan speed are set as desired.

 • Моќен режим

  Моќен режим

  Can be selected for rapid heating or cooling; after the powerful mode is turned off, the unit returns to the preset mode.

 • Автоматско менување меѓу ладење и греење

  Автоматско менување меѓу ладење и греење

  Automatically selects heating or cooling mode to achieve the set temperature.

 • Тивко работење на внатрешна единица

  Тивко работење на внатрешна единица

  "Silent" button on the remote control lowers the operation sound of the indoor unit by 3dB(A)

 • Тивка работа на надворешната единица

  Тивка работа на надворешната единица

  "Silent" button on the remote control lowers the operation sound of the outdoor unit by 3dB(A) to ensure a quiet environment for the neighbourhood.

 • Тивок ноќен режим

  Тивок ноќен режим

  Reduces automatically the operation sound during nighttime of the outdoor unit by 3dB(A) by removing an outdoor unit jumper wire. (Multi outdoor units in cooling mode only).

 • Вертикално автоматско нишање

  Вертикално автоматско нишање

  Possibility to select automatic vertical moving of the air discharge flaps for efficient air and temperature distribution throughout the room.

 • Автоматска брзина на вентилатор

  Автоматска брзина на вентилатор

  Automatically selects the necessary fan speed to reach or maintain the set temperature.

 • Чекори на брзината на вентилаторот

  Чекори на брзината на вентилаторот (5 степена)

  Allows to select up to the given number of fan speed.

 • Програма за сушење

  Програма за сушење

  Allows humidity levels to be reduced without variations in room temperature.

 • Flash Streamer

  Flash Streamer

  Flash Streamer со помош на електрони активира хемиски реакции со честичките што се пренесуваат преку воздух и ги уништува алергените, како на пример, полен и габи и ги отстранува непријатните мириси и овозможува подобар и почист воздух

 • Дезодорирачки филтер од титаниум апатит

  Дезодорирачки филтер од титаниум апатит

  Уништува непријатни мириси, на пример, од тутун и домашни миленици

 • Филтер за воздух

  Филтер за воздух

  Removes airborne dust particles to ensure a steady supply of clean air.

 • Неделен тајмер

  Неделен тајмер

  Can be set to start heating or cooling anytime on a daily or weekly basis.

 • 24-часовен тајмер

  24-часовен тајмер

  Can be set to start operation anytime during a 24 hour period

 • Инфрацрвен далечински управувач

  Инфрацрвен далечински управувач

  Starts, stops and regulates the air conditioner from a distance.

 • Жичен далечински управувач

  Жичен далечински управувач

  Starts, stops and regulates the air conditioner.

 • Централизирана контрола

  Централизирана контрола

  Starts, stops and regulates several air conditioners from one central point.

 • Автоматско рестартирање

  Автоматско рестартирање

  The unit restarts automatically at the original settings after power failure.

 • Самодијагноза

  Самодијагноза

  Simplifies maintenance by indicating system faults or operating anomalies.

 • Multi модел апликација

  Multi модел апликација (2MXM68 and 3MXM68 are not combinable)

  Up to 3 indoor units can be connected to a single outdoor unit, even if they have different capacities. All indoor units can individually be operated within the same heating or cooling mode.

 • Практично нечујна

  Практично нечујна

  Practically inaudible: the unit runs so quietly, you will almost forget it is there.

Технички детали

Документација

Каталог
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.