Парапетна единица

FVQ-C

За комерцијални простории со високи тавани

FVQ-C

Карактеристики на производот

 • Идеално решение за комерцијални и прометни места
 • Намалете го варирањето на температурата со избирање на автоматската брзина на вентилаторот или брзина на вентилаторот од 3 чекора.
 • Подобрена удобност како резултат на подобра дистрибуција на протокот на воздух од вертикалниот излез за дување што дозволува рачно приспособување на крилата на отворот за воздух на горниот дел од единицата.
 • Хоризонтален излез за дување за подобро да одговара на распоредот на собата (преку жичан далечински управувач BRC1E*/BRC1H*)
 • Не е потребен дополнителен адаптер за DIII-врска, поврзете ја единицата на управувачки систем на објектот.

Предности

 • Работа кога нема никој во домот

  Работа кога нема никој во домот

  Maintains the indoor temperature at your specified comfort level during absence, thus saving energy

 • Вертикално автоматско нишање

  Вертикално автоматско нишање

  Possibility to select automatic vertical moving of the air discharge flaps for efficient air and temperature distribution throughout the room.

 • Само вентилатор

  Само вентилатор

  The unit can be used as fan, blowing air without heating or cooling.

 • Автоматско менување меѓу ладење и греење

  Автоматско менување меѓу ладење и греење

  Automatically selects heating or cooling mode to achieve the set temperature.

 • Инфраструктурно ладење

  Инфраструктурно ладење

  Remove in a reliable, efficient and flexible way the heat constantly generated by the IT and server equipment to ensure maximum uptime while offering the best return on investment.

 • Чекори на брзината на вентилаторот

  Чекори на брзината на вентилаторот (3 степена)

  Allows to select up to the given number of fan speed.

 • Програма за сушење

  Програма за сушење

  Allows humidity levels to be reduced without variations in room temperature.

 • Филтер за воздух

  Филтер за воздух

  Removes airborne dust particles to ensure a steady supply of clean air.

 • Неделен тајмер

  Неделен тајмер

  Can be set to start heating or cooling anytime on a daily or weekly basis.

 • Жичен далечински управувач

  Жичен далечински управувач

  Starts, stops and regulates the air conditioner.

 • Централизирана контрола

  Централизирана контрола

  Starts, stops and regulates several air conditioners from one central point.

 • Автоматско рестартирање

  Автоматско рестартирање

  The unit restarts automatically at the original settings after power failure.

 • Самодијагноза

  Самодијагноза

  Simplifies maintenance by indicating system faults or operating anomalies.

Технички детали

Документација

Каталог