Карактеристики на производот

 • Ако изберете производ со R-32, се намалува влијанието врз околината 68% во споредба со R-410A и доведува директно до пониска потрошувачка на енергија, благодарение на неговата голема енергетска ефикасност
 • Многу тивко при работа: работата на единицата едвај може да се слушне. Нивото на притисок на звукот се спушта до 19 dBA!
 • Идеално за инсталација во спални соби (помал опсег на капацитет) и дневни простории со поголем простор или со неправилна форма (поголем опсег на капацитет)
 • Сензор за движење за 2 полиња: протокот на воздух се насочува во зона во која не се наоѓа лицето во моментот; ако не забележи луѓе, единицата ќе премине автоматски на поставките за енергетска ефикасност. (поголем опсег на капацитет)
 • Управувач преку интернет: контролирајте ја внатрешната единица од било кое место со помош на апликација, преку локална мрежа или интернет
 • SEER / SCOP до A++
 • Дискретен модерен дизајн. Мазната заобленост прекрасно се вклопува во ѕидовите, што овозможува незабележливо присуство во сите внатрешни декори.
 • Висококвалитетна матна кристална бела облога
 • Нов дизајн на далечинскиот управувач, со матна бела облога за совршено да се совпадне со внатрешната единица
 • Заштеда на енергија при режим на мирување: ја намалува тековната потрошувачка за околу 80% при режим на мирување. Ако не се забележи никој повеќе од 20 минути, системот ќе прејде автоматски на режим на заштеда на струја.

Предности

 • Сензор за движење за 2 полиња

  Сензор за движење за 2 полиња

  Протокот на воздух се насочува кон зона каде што не се наоѓа лицето во моментот. Ако не се забележат луѓе, автоматски ќе премине на поставките за енергетска ефикасност.

 • Заштеда на енергија при режим ни мирување

  Заштеда на енергија при режим ни мирување

  Потрошувачката на струја е намалена за околу 80 % при режим на мирување.

 • Многу тивка работа

  Многу тивка работа

  Внатрешните единици на Daikin се многу тивки. Исто така, надворешните единици не го вознемируваат соседството.

 • Управувач преку интернет со апликација

  Управувач преку интернет со апликација

  Управувајте со внатрешната единица од секое место преку апликацијата

 • Економичен режим

  Економичен режим

  Ја намалува потрошувачката на енергија за да може да се користат други уреди со поголема потрошувачка. Оваа функција заштедува енергија.

 • Ноќен режим

  Ноќен режим

  Заштедува енергија со тоа што спречува премногу ладење или греење при ноќен режим.

 • Само вентилатор

  Само вентилатор

  Единицата може да се користи како вентилатор за да дува воздух без греење или ладење.

 • Режим на удобност

  Режим на удобност

  Спречува топлиот или ладниот воздух директно да дуваат за да овозможи работа без сув воздух.

 • Моќен режим

  Моќен режим

  Може да се избере за брзо ладење или греење; откако ќе се исклучи брзиот режим, единицата се враќа на претходно поставениот режим.

 • Автоматско менување меѓу ладење и греење

  Автоматско менување меѓу ладење и греење

  Автоматски избира режим за греење или ладење за да се постигне поставената температура.

 • Тивко работење на внатрешна единица

  Тивко работење на внатрешна единица

  Копчето „silent“ на далечинскиот управувач ја намалува бучавата при работа на внатрешната единица за 3 dB(A)

 • 3-D проток на воздух

  3-D проток на воздух

  Комбинира вертикално и хоризонтално автоматско нишање за да циркулира проток на топол или ладен воздух до аглите во големи простории со правилна форма.

 • Вертикално автоматско нишање

  Вертикално автоматско нишање

  Можност за избор на автоматско вертикално движење на воздушните издувни капаци за ефикасна распределба на воздух и температурата низ целата просторија.

 • Хоризонтално автоматско нишање

  Хоризонтално автоматско нишање

  Можност за избор на автоматско хоризонтално движење на лајсната за дување воздух, за подеднаков проток на воздух и распределба на температурата.

 • Автоматска брзина на вентилатор

  Автоматска брзина на вентилатор

  Автоматски ја избира потребната брзина на вентилаторот за да ја достигне или одржува поставената температура.

 • Програма за сушење

  Програма за сушење

  Дозволува нивоата на влажност да се намалат без да се менува собната температура.

 • Дезодорирачки филтер од титаниум апатит

  Дезодорирачки филтер од титаниум апатит

  Уништува непријатни мириси, на пример, од тутун и домашни миленици

 • Неделен тајмер

  Неделен тајмер

  Може да се постави да го стартува греењето или ладењето во секое време секој ден или секоја недела.

 • 24-часовен тајмер

  24-часовен тајмер

  Може да се постави за да стартува со работа во секое време во период од 24 часа

 • Инфрацрвен далечински управувач

  Инфрацрвен далечински управувач

  Го стартува, стопира и регулира климатизерот далечински.

 • Жичен далечински управувач

  Жичен далечински управувач

  Го стартува, стопира и регулира климатизерот.

 • Централизирана контрола

  Централизирана контрола

  Стартува, стопира и регулира неколку климатизери од една централна точка.

 • Автоматско рестартирање

  Автоматско рестартирање

  Единицата се рестартира автоматски на оригиналните поставки откако ќе снема струја.

 • Самодијагноза

  Самодијагноза

  Го поедноставува одржувањето со назначување на системските грешки или работни аномалии.

Технички детали

Документација