Карактеристики на производот

 • Врвна ефикасност: - Ознаки за енергија до A++ (ладење) /A+ (греење) за RZQG71/100L9V1 + FCQG71/100F - компресор што овозможува значајни подобрувања на ефикасноста - логика на управување што ја оптимизира ефикасноста на најчестите услови за работа
 • Дискретно скриен во таванот: се гледаат само решетките за вшмукување и дување
 • Заменете ги постоечките системи со технологијата на R-32 без да ги заменувате цевките
 • Компактни димензии, може лесно да се монтира во тавански отвори од само 240 mm
 • Гарантира работа при режим на греење и ладење дури до -15°C
 • Среден надворешен статичен притисок до 40 Pa овозможува употреба на единицата со флексибилни канали од разни должини
 • Ниска потрошувачка на енергија благодарение на моторот на вентилаторот на еднонасочна струја
 • Со PCB ладено со гас, се гарантира доверливо ладење, затоа што не влијае амбиенталната температура
 • Вредности на сезонска ефикасност до A+ за ладење и греење
 • Максимална должина на инсталација до 50 m, минимална должина на инсталација до 5 m.
 • Надворешни единици за спарена, близнак, тројна и двојна близнак примена
 • Надворешните единици на Daikin се пријатни, цврсти и можат лесно да се монтираат на покрив или тераса или едноставно да се закачат на надворешен ѕид
 • Единиците оптимизирани за сезонска ефикасност покажуваат колку ефикасно работи еден клима-уред преку целата сезона за греење или ладење.

Предности

 • Само вентилатор

  Само вентилатор

  The unit can be used as fan, blowing air without heating or cooling.

 • VRV за домашна употреба

  VRV за домашна употреба

  Up to 9 indoor units (even different capacities and up to 71 class) can be connected to a single outdoor unit. All indoor units can individually be operated within the same mode.

 • Инвертор

  Инвертор

  Inverter compressors continuously adjust compressor speed to actual demand. Fewer power-consuming starts and stops result in decreased energy consumption (up to 30%) and more stable temperatures.

 • Автоматско менување меѓу ладење и греење

  Автоматско менување меѓу ладење и греење

  Automatically selects heating or cooling mode to achieve the set temperature.

 • Чекори на брзината на вентилаторот

  Чекори на брзината на вентилаторот (3 степена)

  Allows to select up to the given number of fan speed.

 • Програма за сушење

  Програма за сушење

  Allows humidity levels to be reduced without variations in room temperature.

 • Филтер за воздух

  Филтер за воздух

  Removes airborne dust particles to ensure a steady supply of clean air.

 • Неделен тајмер

  Неделен тајмер

  Can be set to start heating or cooling anytime on a daily or weekly basis.

 • 24-часовен тајмер

  24-часовен тајмер

  Can be set to start operation anytime during a 24 hour period

 • Инфрацрвен далечински управувач

  Инфрацрвен далечински управувач

  Starts, stops and regulates the air conditioner from a distance.

 • Жичен далечински управувач

  Жичен далечински управувач

  Starts, stops and regulates the air conditioner.

 • Централизирана контрола

  Централизирана контрола

  Starts, stops and regulates several air conditioners from one central point.

 • Автоматско рестартирање

  Автоматско рестартирање

  The unit restarts automatically at the original settings after power failure.

 • Самодијагноза

  Самодијагноза

  Simplifies maintenance by indicating system faults or operating anomalies.

 • Multi модел апликација

  Multi модел апликација

  Up to 5 indoor units can be connected to a single outdoor unit, even if they have different capacities. All indoor units can individually be operated within the same heating or cooling mode.

Документација

Каталог
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.