Карактеристики на производот

 • Достапно како 20 и 25 kW
 • Рамен, стилски преден панел лесно се вклопува во било кој внатрешен декор и може полесно да се чисти
 • Сезонска ефикасност, оптимизирана за сите годишни времиња.
 • Единиците оптимизирани за сезонска ефикасност покажуваат колку ефикасно работи еден клима-уред преку целата сезона за греење или ладење.
 • Заменете ги постоечките системи со технологијата на R-32 без да ги заменувате цевките
 • Може да се инсталира лесно во и нови проекти и во проекти за обновување
 • Гарантира работа при режим на греење дури до -15°C
 • Намалена потрошувачка на енергија благодарение на специјално развиениот мотор на вентилаторот на еднонасочна струја
 • Воздухот удобно се распоредува надолу и нагоре благодарение на 5 различни агли на дување коишто можат да се програмираат преку далечинскиот управувач
 • Стандарден режим на ноќна тишина
 • Максимална должина на инсталација до 100 m
 • Одржувањето може лесно да се изведе на предниот дел од единицата
 • Широк асортиман на внатрешни единици што можат да се поврзуваат
 • Максимална разлика на висина на инсталација до 30 m
 • Флексибилна инсталација, затоа што најголемото куќиште тежи само 17 kg а поврзувањето на цевките може да се изведе одоздола, од левата или од десната страна на единицата
 • Загарантирана оптимална удобност со автоматското управување со волуменот на воздушниот проток со тоа што се намалува разликата помеѓу собната и посакуваната температура. Присутните не треба да преземаат ништо за да се постигне посакуваната температура.
 • Не е потребен дополнителен адаптер за DIII-врска, поврзете ја единицата на управувачки систем на објектот.

Предности

 • Работа кога нема никој во домот

  Работа кога нема никој во домот

  Maintains the indoor temperature at your specified comfort level during absence, thus saving energy

 • Вертикално автоматско нишање

  Вертикално автоматско нишање

  Possibility to select automatic vertical moving of the air discharge flaps for efficient air and temperature distribution throughout the room.

 • Инфраструктурно ладење

  Инфраструктурно ладење

  Remove in a reliable, efficient and flexible way the heat constantly generated by the IT and server equipment to ensure maximum uptime while offering the best return on investment.

 • Инвертор

  Инвертор

  Компресорите со инвертор постојано ја приспособуваат брзината за да ги задоволат моменталните потреби. Помалку вклучувања и исклучува овозможуваат намалување на потрошувачката на енергија (до 30 %) и постабилни температури.

 • Само вентилатор

  Само вентилатор

  The unit can be used as fan, blowing air without heating or cooling.

 • Автоматско менување меѓу ладење и греење

  Автоматско менување меѓу ладење и греење

  Автоматски избира режим за греење или ладење за да се постигне поставената температура.

 • Автоматско менување меѓу ладење и греење

  Автоматско менување меѓу ладење и греење

  Automatically selects heating or cooling mode to achieve the set temperature.

 • Чекори на брзината на вентилаторот

  Чекори на брзината на вентилаторот (3 степена)

  Allows to select up to the given number of fan speed.

 • Програма за сушење

  Програма за сушење

  Allows humidity levels to be reduced without variations in room temperature.

 • Филтер за воздух

  Филтер за воздух

  Removes airborne dust particles to ensure a steady supply of clean air.

 • Неделен тајмер

  Неделен тајмер

  Can be set to start heating or cooling anytime on a daily or weekly basis.

 • Инфрацрвен далечински управувач

  Инфрацрвен далечински управувач

  Starts, stops and regulates the air conditioner from a distance.

 • Жичен далечински управувач

  Жичен далечински управувач

  Starts, stops and regulates the air conditioner.

 • Централизирана контрола

  Централизирана контрола

  Starts, stops and regulates several air conditioners from one central point.

 • Автоматско рестартирање

  Автоматско рестартирање

  The unit restarts automatically at the original settings after power failure.

 • Самодијагноза

  Самодијагноза

  Simplifies maintenance by indicating system faults or operating anomalies.

 • Опрема за пумпа за одвод

  Опрема за пумпа за одвод (дополнително)

  Facilitates condensation draining from the indoor unit.

 • Близнак/тројна/двојна близнак апликација

  Близнак/тројна/двојна близнак апликација

  2,3 or 4 indoor units can be connected to only a single outdoor unit even if they have different capacities. All indoor units operate within the same heating or cooling mode from one remote control.

Документација

Каталог
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.