Топлотна пумпа со multi-scroll компресор и со воздушно ладење, голема ефикасност, намалено ниво на бучава

EWYQ-F-XR

EWYQ-F-XR

Карактеристики на производот

 • Класа A на ефикасност при режим на греење
 • Поширок оперативен опсег: амбиентални температури од -10°C до +46°C при режим на ладење и до -17°C при режим на греење
 • 2 целосно независни вода за разладно средство
 • Намалена зафатнина благодарение на рамката со V-форма
 • Достоен и ефикасен scroll-комрпесор со високи вредности за EER
 • Управување со вентилаторите со инвертор за зголемена ефикасност при делумно оптоварување
 • Дизајнот на линијата чилери се заснова целосно на нови европски директиви (EN14511, EN14825)
 • Врвно ниво на сервисирање благодарение на намалената тежина, компактната зафатнина и оптимизиран пристап до компонентите
 • Оваа единица може да се опреми со хидрауличен модул, со што ќе се оптимизираат времето, просторот и трошоците за инсталација
 • Широк опсег на достапни опции и дополнителни елементи
 • Верзија со намалена бучава за проекти во коишто бучавата пречи
 • Управувач MicroTech III со супериорна логика на управување и пријатен интерфејс
 • Опрема од Nordic како дополнителна опција за да се подобрат работните услови на чилерот при режим на греење

Предности

 • Scroll-компресор

  Scroll-компресор

  Scroll-компресорите се состојат од две спирали од кои едната е фиксна а другата врти ексцентрично без ротација. Дизајнирани за мали и средни капацитети, овозможуваат постојана достојност и голема ефикасност низ целиот работен век

Технички детали

Документација

Каталог
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.