Топлотна пумпа со multi-scroll компресор и со воздушно ладење, голема ефикасност, ниско ниво на бучава

EWYQ-F-XL

EWYQ-F-XL

Карактеристики на производот

 • Класа A на ефикасност при режим на греење
 • Поширок оперативен опсег: амбиентални температури од -10°C до +46°C при режим на ладење и до -17°C при режим на греење
 • 2 целосно независни вода за разладно средство
 • Намалена зафатнина благодарение на рамката со V-форма
 • Достоен и ефикасен scroll-комрпесор со високи вредности за EER
 • Управување со вентилаторите со инвертор за зголемена ефикасност при делумно оптоварување
 • Дизајнот на линијата чилери се заснова целосно на нови европски директиви (EN14511, EN14825)
 • Врвно ниво на сервисирање благодарение на намалената тежина, компактната зафатнина и оптимизиран пристап до компонентите
 • Оваа единица може да се опреми со хидрауличен модул, со што ќе се оптимизираат времето, просторот и трошоците за инсталација
 • Широк опсег на достапни опции и дополнителни елементи
 • Управувач MicroTech III со супериорна логика на управување и пријатен интерфејс
 • Опрема од Nordic како дополнителна опција за да се подобрат работните услови на чилерот при режим на греење

Предности

 • Scroll-компресор

  Scroll-компресор

  Scroll compressors consist of two scrolls, one is fixed while the other orbits eccentrically without rotating. Designed for small and medium capacities, they provide constant reliability and high efficiency throughout its service life

Технички детали

Документација

Каталог
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.