Чилер со мал инвертор и со воздушно ладење

EWAQ-BVP

EWAQ-BVP

Карактеристики на производот

 • Врвен производ во однос на енергетската ефикасно и оперативниот опсег
 • Сите капацитети се достапни во 2 верзии: стандардна верзија и верзија со опција OP10 (водата не замрзнува кога не работи производот благодарение на грејачот во вид на лента во цевките за вода)
 • Меѓу најтивките единици на пазарот (63 dBA - бучава)
 • Вградена хидраулична опрема: без потреба од резервоар за привремено складирање, со стандардна пумпа со инвертор, главен сензор за проток и прекинувач.
 • Преку стандардниот жичен далечински управувач може да се постават различни вредности (ладење, греење, температура на излезна вода) и врз основа на надворешните услови (контрола врз основа на временска прогноза). Содржи список со претходни аларми, фукција за намалување на бучавата ноќно време и може да се менува јазикот.
 • Врвна енергетска ефикасност на пазарот за ладење и греење: до 3,14 за EER, до 5,25 за ESEER и до 3,44 за COP !
 • Врвна енергетска ефикасност на пазарот за ладење и греење: до 3,15 за EER, до 5,25 за ESEER и до 3,33 за COP!
 • Лесна инсталација на принципот приклучи и пушти
 • Монофазното напојување и слабото струење при стартот ја прават единицата идеална за станбени примени
 • Намалена тежина за 20% во споредба со претходните модели.

Предности

 • Swing-компресор

  Swing-компресор

  Swing type compressors have a unified vane and roller with fewer moving parts producing low vibration and friction, achieve higher reliability and efficiency compared to conventionally rotary compressors

 • Инвертор

  Инвертор

  Inverter compressors continuously adjust compressor speed to actual demand. Fewer power-consuming starts and stops result in decreased energy consumption (up to 30%) and more stable temperatures.

 • Жичен далечински управувач

  Жичен далечински управувач

  Starts, stops and regulates the air conditioner.

Технички детали

Документација

Каталог
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.

Упатство за употреба
Преземи јазик