Високотемпературна сплит-единица Daikin Altherma

Daikin Altherma 3 H HT ECH2O - ETSXB-D

Парапетна топлотна пумпа на принципот воздух-вода за бивалентно греење, ладење и топла вода со термална соларна поддршка

ETSXB-D

Карактеристики на производот

 • Вградена соларна единица овозможува врвна удобност при греење, создавање топла вода и ладење
 • Резервоар што не се одржува: без корозија, без анодна шипка, без наслаги од бигор и без губење вода преку безбедносниот вентил
 • Максимална употреба на обновлива енергија: користи технологија со топлотна пумпа за греење и соларна поддршка за просторно греење и производство на топла санитарна вода
 • Принцип на свежа вода: хигиенска вода, без потреба на термална дезинфекција од легионела
 • Брза конфигурација во 9 чекора преку интерфејс во боја со висока резолуција

Предности

 • Контролор на интернет

  Контролор на интернет

  Control your indoor unit from any lcoation via smart phone, laptop, pc, tablet or touch screen

 • Поддржува соларен систем

  Поддржува соларен систем

  Take advantage of solar power. Easily connect your hot water storage to solar collectors on your roof.

 • Свежа топла вода

  Свежа топла вода

  The structure of thermal store ensures optimal water hygiene and eliminates the risk of bacteria and legionella. Rest assured that your hot water is fresh and safe.

Технички детали

Документација

Каталог
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.