Високотемпературна сплит-единица Daikin Altherma

Daikin Altherma - EKHBRD-ADY1

Парапетна топлотна пумпа само за греење на принципот воздух-вода може да се комбинира со постоечките радијатори

EKHBRD-ADY1

Карактеристики на производот

 • Енергетски ефикасен систем само за греење, базиран на технологијата на топлотна пумпа на принципот воздух-вода
 • Трофазна парапетна внатрешна единица до 16 kW
 • Примена на висока температура: до 80°C без електричен грејач
 • Лесна замена на постоечкиот бојлер, без менување на цевките за греење
 • Може да се комбинира со радијатори на висока температура
 • Мали сметки за струја и слаба емисија на CO2
 • Scroll-компресор контролиран од инвертор

Предности

 • Инвертор

  Инвертор

  Компресорите со инвертор постојано ја приспособуваат брзината за да ги задоволат моменталните потреби. Помалку вклучувања и исклучува овозможуваат намалување на потрошувачката на енергија (до 30 %) и постабилни температури.

Технички детали

Документација

Каталог
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.

Декларација
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.