Нискотемпературна Daikin Altherma со сплит-систем

Daikin Altherma 3 R ECH2O - EHSXB-D2

Парапетна топлотна пумпа на принципот воздух-вода за бивалентно греење, ладење и топла вода со термална соларна поддршка

EHSXB-D2

Карактеристики на производот

 • Вградена соларна единица овозможува врвна удобност при греење, создавање топла вода и ладење
 • Максимална употреба на обновлива енергија: користи технологија со топлотна пумпа за греење и соларна поддршка за просторно греење и производство на топла санитарна вода
 • Принцип на свежа вода: хигиенска вода, без потреба на термална дезинфекција од легионела
 • Резервоар што не се одржува: без корозија, без анодна шипка, без наслаги од бигор и без губење вода преку безбедносниот вентил
 • Бивалентен систем: може да се комбинира со помошен извор на топлина
 • Интелигентно управување со складирањето топлина: постојано греење при режимот на одмрзнување и употреба на складираната топлина за просторно греење
 • Загубата на топлина е доведена до минимум благодарение на висококвалитетната изолација
 • Може да се контролира преку апликација при греење, создавање топла вода и ладење

Предности

 • Поддржува соларен систем

  Поддржува соларен систем

  Искористете ја соларната енергија. Лесно поврзете го резервоарот со топла вода со соларни колектори на покривот.

 • Свежа топла вода

  Свежа топла вода

  Структурата на термалниот склад овозможува оптимална хигиена на водата и го спречува ризикот од бактерии и легионела. Не грижете се дали топлата вода е свежа и безбедна.

Технички детали

Документација

Sorry, we could not find any documents.