Нискотемпературна Daikin Altherma со сплит-систем

Daikin Altherma 3 R ECH2O - EHSHB-D3

Парапетна топлотна пумпа на принципот воздух-вода за бивалентно греење и топла вода со термална соларна поддршка

EHSHB-D3

Карактеристики на производот

 • Вградена соларна единица овозможува врвна удобност при греење и создавање топла вода
 • Максимална употреба на обновлива енергија: користи технологија со топлотна пумпа за греење и соларна поддршка за просторно греење и производство на топла санитарна вода
 • Принцип на свежа вода: хигиенска вода, без потреба на термална дезинфекција од легионела
 • Резервоар што не се одржува: без корозија, без анодна шипка, без наслаги од бигор и без губење вода преку безбедносниот вентил
 • Бивалентен систем: може да се комбинира со помошен извор на топлина
 • Интелигентно управување со складирањето топлина: постојано греење при режимот на одмрзнување и употреба на складираната топлина за просторно греење
 • Загубата на топлина е доведена до минимум благодарение на висококвалитетната изолација
 • Може да се контролира преку апликација при греење и создавање топла вода

Предности

 • Поддржува соларен систем

  Поддржува соларен систем

  Take advantage of solar power. Easily connect your hot water storage to solar collectors on your roof.

 • Свежа топла вода

  Свежа топла вода

  The structure of thermal store ensures optimal water hygiene and eliminates the risk of bacteria and legionella. Rest assured that your hot water is fresh and safe.

Технички детали

Документација

Каталог
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.