Нискотемпературна моноблок Daikin Altherma

Daikin Altherma - EDLQ-BB6V3

Моноблок систем само за греење на принципот воздух-вода, идеален кога внатрешниот простор е ограничен

EDLQ-BB6V3

Карактеристики на производот

 • Монофазен моноблок само за греење
 • Надворешната единица вади топлина од надворешниот воздух, дури и на -20°C
 • Енергетски ефикасен систем само за греење, базиран на технологијата на топлотна пумпа на принципот воздух-вода
 • Мали сметки за струја и слаба емисија на CO2
 • Цевки за вода меѓу надворешната единица и внатрешните грејни тела
 • Сертификат за Eco-ознака
 • Scroll-компресор контролиран од инвертор
 • Вграден резервен електричен грејач како дополнително греење при екстремно ниска надворешна температура
 • Може да се комбинира со топла санитарна вода

Предности

 • Загарантирана работа и на -20°C

  Загарантирана работа и на -20°C

  Daikin Altherma is suitable for all climates, even withstanding severe winter conditions with an operation range down to -20°C

 • Инвертор

  Инвертор

  Inverter compressors continuously adjust compressor speed to actual demand. Fewer power-consuming starts and stops result in decreased energy consumption (up to 30%) and more stable temperatures.

Технички детали

Документација

Каталог
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.

Декларација
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.