Нискотемпературна моноблок Daikin Altherma

Daikin Altherma - EBLQ-BB6V3

Повратен моноблок систем на принципот воздух-вода, идеален кога внатрешниот простор е ограничен

EBLQ-BB6V3

Карактеристики на производот

 • Монофазен двонасочен моноблок
 • Надворешната единица вади топлина од надворешниот воздух, дури и на -20°C
 • Енергетски ефикасен систем за греење и ладење базиран на технологијата на топлотна пумпа на принципот воздух-вода
 • Мали сметки за струја и слаба емисија на CO2
 • Цевки за вода меѓу надворешната единица и внатрешните грејни тела
 • Сертификат за Eco-ознака
 • Scroll-компресор контролиран од инвертор
 • Вграден резервен електричен грејач како дополнително греење при екстремно ниска надворешна температура
 • Може да се комбинира со топла санитарна вода

Предности

 • Загарантирана работа и на -20°C

  Загарантирана работа и на -20°C

  Daikin Altherma одговара на сите клими, а е отпорна дури и на лоши зимски услови со оперативен опсег до -20 °C

 • Инвертор

  Инвертор

  Компресорите со инвертор постојано ја приспособуваат брзината за да ги задоволат моменталните потреби. Помалку вклучувања и исклучува овозможуваат намалување на потрошувачката на енергија (до 30 %) и постабилни температури.

Технички детали

Документација

Каталог
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.

Декларација
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.