Кровна единица со 3 регулатора

UATYA-BFC3Y1

Вградено решение за свеж воздух со регулатор за вадење на воздухот и термодинамичко враќање топлина

UATYA-BFC3Y1

Карактеристики на производот

 • Вградениот регулатор за вадење на воздухот и вентилаторот овозможуваат оптимална рамнотежа на притисокот во објектот
 • Термодинамичкото враќање топлина ја враќа изгубената топлина преку надворешниот разменувач
 • Намалена емисија на CO2 благодарение на разладното средство R-32 со низок потенцијал за глобално затоплување
 • Модели со голема ефикасност, во согласност со ERP, што ги задоволуваат најновите услови на Eco-Design
 • Концепт приклучи-и-пушти, лесен за инсталирање; без потреба од дополнителни цевки, затоа што ова е спакувана единица со фабрички наполнето разладно средство
 • Слободно ладење со довод на свеж воздух до 100% помала потрошувачка на енергија и подобар квалитет на внатрешниот воздух
 • Достапни како единици на залиха и единици по нарачка со поопширен дополнителен пакет
 • Управување со свеж воздух по потреба благодарение на конекцијата за сензор за CO2 како дополнителен елемент
 • Панелите од 25mm со двојна облога овозможуваат долготрајност и добра термичка и звучна изолација
 • Директно интегрирање со BMS на Daikin или на трето лице преку BACnet или Modbus
 • Стандардниот аларм за затнат филтер означува кога треба да се исчисти филтерот со што го подобрува квалитетот на воздухот и ефикасноста
 • Флексибилно поврзување за довод и враќање воздух
 • Широк оперативен опсег за ладење (-15 ~ 48°C) и греење (-15 ~ 20°C)

Предности

 • Инвертор

  Инвертор

  Inverter compressors continuously adjust compressor speed to actual demand. Fewer power-consuming starts and stops result in decreased energy consumption (up to 30%) and more stable temperatures.

Технички детали

Документација

Каталог
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.

Упатство за инсталација
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.