CO₂ Biocoop

Разладни средства CO₂

Со разладните средства CO₂, го преземаме последниот чекор до достигнување одржливи разладни системи.

CO2, алтернатива на вообичаените разладни средства

Алтернатива на вообичаените разладни средства

Како лидер во индустријата за разладни системи, Daikin продолжува да ги развива и користи најновите технологии за да ги задоволи еколошките регулативи и да им овозможи на партнерите одржливи решенија како одговор на вообичаените системи. За да се постигне сето ова, па и повеќе, Daikin сега го нуди разладното средство CO₂ за да ја засили тековната линија за разладни производи.

Предностите на CO₂

Како природен разладен гас, CO₂ не содржи потенцијал за глобално затоплување (GWP) во споредба со другите разладни средства. Во комбинација со вистинската технологија, CO₂ може да ги напојува сите типови разладни системи за да ги задоволи потребите за ладење на индустриските и комерцијалните партнери.

  • Компатибилно со голем број разладни единици за решенија по избор
  • Поткрепено со водечката технологија во индустријата за да овозможи голема ефикасност и достојност при секакви климатски услови
  • Ги задоволува најновите регулативи за F-гаси условите за ефикасност на Ecodesign
Предностите на разладното средство CO2

Поткрепено со технологијата Tewis

Преземањето на Tewis

Tewis е водечка компанија во Шпанија што нуди стандардни и прилагодливи разладни решенија. Daikin Europe N.V., заедно со својата ќерка-фирма Zanotti S.p.A., ја презема Tewis Smart Systems S.L (Tewis) во 2018 година.

Производниот асортиман на Tewis

Низ годините, Tewis се фокусираше најмногу на развивање линија прилагодливи разладни системи на база на CO₂ за своите партнери. Со преземањето, производната линија за разладни производи со CO₂ на Tewis ќе ја надополни и прошири тековната линија на Daikin/Zanotti.

Здружени за свежа околина

- VISUAL -

Biocoop-4.jpg

Прва инсталација со CO₂ на Daikin

Biocoop во лидер во дистрибуција на органска храна со мрежа од над 500 продавници. Дознајте како Daikin ги спроведе инсталацијата и пуштањето во употреба на првото разладно решение со транскритичен CO₂ на францускиот пазар.

Погледнете ги нашите решенија со CO₂

Кондензирачка единица со CO₂

Стандардни кондензирачки единици со транскритичен циклус

Рафтови и пакети CO₂

Единици со повеќе компресори

Вградени решенија со CO₂

Дознајте повеќе