Чилер EWAT-B

EWAT-B

Прв чилер со воздушно ладење со еколошко разладно средство R-32

Daikin е првата компанија во светот што претставува линија на чилери, со спирален компресор со воздушно ладење, со разладното средство R-32.

Daikin е првата компанија во светот што претставува линија на чилери, со спирален компресор со воздушно ладење, со разладното средство R-32.

Daikin е постојано на врвот во технологијата за чилери и повторно се стреми кон иновации со новата генерација чилери со воздушно ладење со разладното средство R-32 и ја проширува линијата Bluevolution кон поголеми капацитети.

Зошто Daikin ги претстави моделите со R-32?

Потенцијалот за глобално затоплување на разладното средство R-32 е 675, што е само една третина во споредба со разладното средство R-410. Благодарение на помалата класификација за запаливост (разладното средство R-32 спаѓа во класата A2L во ISO817), може безбедно да најде место во многу примени, како на пример, во системи за ладна вода. Како разладно средство со една компонента, R-32 е полесно за рециклирање и за повторна употреба, а тоа е уште една негова добра еколошка страна.

Зошто Daikin ги претстави моделите со R-32?

Зошто да ја изберете


серијата чилери EWAT-B?

EWAT-B_header.jpg
 • Врвна ефикасност во класата, SEER до 4,7.
 • Ги надминува потребите за еко-дизајн за 2021 година!
 • Еколошко разладно средство → прво на пазарот
 • Нови спирални компресори и разменувачи на топлина оптимизирани за R-32
 • Потенцијалот за глобално затоплување (GWP) на разладното средство R-32 е 675, што е само една третина во споредба со разладното средство R-410.
 • Разладното средство R-32 со низок GWP спаѓа во класата A2L во ISO817 и може безбедно да најде место во многу примени, како на пример, во системи за ладна вода.
 • Како разладно средство со една компонента, R-32 е полесно за рециклирање и за повторна употреба, а тоа е уште една негова добра еколошка страна
 • Широк опсег на капацитет: 80 – 700 kW
 • Кондензирачки калем со микро-канали, за намалено полнење со разладно средство
 • Верзија со сребрена и златна ефикасност
 • 3 звучни конфигурации
 • Целосна компатибилност со Daikin on Site
 • Нови конфигурации со хидронична опрема (единечна и двојна пумпа, инертен резервоар, VFD)
 • Верзија со единечно и двојно коло што се преклопува помеѓу 150 kW и 350 kW
  ›› единици со единечно коло соодветни за 2 или 3 компресора
  ›› единици со двојно коло соодветни за 4 или 5 или 6 компресора
 • Опширен список со опции
 • Опција за модулација на брзина на вентилатор (VFD)

Два различни изгледа

Единечен-V изглед

›› Тенок изглед

›› Повеќе флексибилност: нова средна
звучна конфигурација за сребрените
и златните верзии

 

 

EWAT-B_SingleV_L.png

Модуларен-V изглед

›› Нов изглед

›› Подобра ефикасност при делумно оптоварување (SEER)
во однос на претходната генерација:

›› +4% со стандарден
распоред

›› +7% со опцијата со VFD-вентилатор

EWAT-B_MultiV_Black_L.png
EWAT-B опширен список со опции

Опширен список со опции

Заедно со нови опции:

 • Резервоар за привремено складирање

Резервоар за привремено складирање, монтиран на единица и достапен за сите линии со решенијата со концепт приклучи-и-пушти.

 • Делумно враќање топлина

Претставување на контролата на кондензација, што овозможува да се задржи капацитетот за враќање топлина при ниски амбиентални температури со единица што работи со полн капацитет

Враќање топлина при 35°C амбиентална температура Враќање топлина при 20°C амбиентална температура
Тековна ~ 15% ~ 3%
Нова ~ 15% ~ 15%
 • VFD-пумпи и контрола на променлив проток

› Контрола на променлива брзина на пумпа преку надворешен сигнал од 0-10 волти
› управување на брзината на пумпата со „Вклучен термостат“ и „Исклучен термостат“
› Контрола на променлив примарен проток

VFD-pumps-and-variable-flow-control.png

Поврзливост

mAP

›› Апликација за Android

›› Реплицирајте го управувачот на единицата

›› Работете на единицата со далечински паметен уред (таблет, паметен телефон, компјутер)

›› Наскоро достапна на PlayStore

EWAT-B поврзливост

Опција со пренослив екран на допир

›› Екран 10”

›› Екран на допир

›› Мрежа: Безжична, Bluetooth, GPS, GSM, итн…

›› Интерфејс: SIM-картичка, RJ45, RS232, USB, HDMI, аудио

Daikin_on_Site_logo.png

Daikin on Site

Целосна компатибилност со облак-платформата Daikin on Site што дозволува голем број напредни функционалности, меѓу кои:

›› Далечинско надгледување,

›› Оптимизација на системот

›› Превентивно одржување

Далечински пристап со едно кликање преку LAN или GSM-модем

Дознајте повеќе

Линијата EWAT-B