Skip to main content

Stylish, оптимизирана за греење

Каде што иновацијата се спојува со креативноста.

Зошто да изберете Stylish?

Дизајнирано за удобност

Stylish претставува спој од одличен дизајн и технологија, за да овозможи најдобро решение за климатизација за секој ентериер.

Дознај повеќе

Премиум решение за климатизација

Со Stylish, Daikin овозможува рамнотежа помеѓу функционалноста и естетиката, за да создаде иновативен производ што одговара на секој ентериер.

Дознај повеќе

Технологии

За да создаде иновативна високоѕидна единица, Daikin користи сопствени технологии за да овозможи најдобри перформанси и достојно работење.

Дознај повеќе

Паметна контрола на атмосферата

Со Stylish може да управувате преку паметниот телефон или преку далечински управувач со инфрацрвена светлина.

Дознај повеќе
bg-image

Победнички дизајн

Инспирирана од своите претходници, Daikin Emura и Ururu Sarara, Stylish ја заслужи Наградата за добар дизајн за својот иновативен изглед и функционални способности. Оваа награда Stylish ја добива и за совјата способност да постигне нови стандарди на удобност и енергија во индустријата HVAC-R. Stylish доби награда за дизајн IF и награда за дизајн Reddot за својот иновативен дизајн. Овие награди претставуваат две од најпрестижните и најголемите натпреварувања за дизајн во светот.

Достапна во 2 бои: бела и матна црна

Компактен и функционален дизајн што одговара на секој ентериер.

Црна единица Daikin Stylish
Бела единица Daikin Stylish
Детален поглед одблизу на единица Stylish

Стилски дизајн

  • Корисниците може да избираат помеѓу три различни бои (бела, сребрена и дрвено црна)
  • Заоблените агли создаваат ненаметлив дизајн што заштедува простор
  • Тенките димензии ја прават единица со најкомпактен дизајн на пазарот
  • Едноставниот панел овозможува варијации во текстурата и бојата, за да може лесно да се вклопи во секоја просторија

Интелигентен и ефикасен дизајн

  • Паметните сензори ги оптимизираат перформансите
  • Ефектот Коанда ја оптимизира распределбата на собната температура
  • Подобрениот вентилатор овозможува висока ефикасност со ниско ниво на бучава
  • Напредната технологија достигнува повеќе удобност и енергетска ефикасност

Подобар поглед внатре во Stylish

и кон перформансите на технологиите

Ефектот Коанда

Веќе присутен во Ururu Sarara, ефектот Коанда го оптимизира протокот на воздух за поудобна атмосфера. Со помош на специјално дизајнирани капаци, пофокусиран проток на воздух овозможува подобра распределба на температурата низ целата просторија.

Дијаграм за проток на воздух што го објаснува ефектот Коанда
интелигентен термален сензор

Контролирана влажност

Stylish користи неколку различни поставки за да може автоматски да ги прилагоди вентилаторот и компресорите, за да создаде правилна рамнотежа помеѓу температурата и влажноста во просторијата.

Стабилни собни температури

Stylish користи интелигентен термален сензор за да ја измери површната температура на просторијата со тоа што врши поделба на просторијата во вид на решетка со 64 различни квадрати. По определување на моменталната собна температура, сензорот Grid-EYE го распределува воздухот подеднакво низ просторијата пред да премине на шема на протокот на воздух, којашто го насочува топлиот или ладниот воздух во делови каде што е потребно.

Тивко работење

Stylish користи вентилатор со нов дизајн, за да го оптимизира протокот на воздух за поголема енергија при ниско ниво на бучава. Новиот дизајн постигнува врвни енергетски перформанси, а работи при ниво на бучава коешто практично е нечујно за оние што се наоѓаат во просторијата.

дијаграм за тивката единица Stylish
Свеж воздух

Свеж, чист воздух

Stylish овозможува најдобар квалитет на внатрешен воздух со помош на технологијата Flash Streamer на Daikin. Овој систем отстранува честички, алергени и непријатни мириси за да овозможи здрав внатрешен воздух.

bg-image

Паметна контрола на атмосферата, каде и да одите

Со Stylish може да управувате преку паметниот телефон. Едноставно поврзете ја на интернет преку Wi-Fi преземете ја апликацијата Daikin Residential Controller за да можете да создадете своја совршена атмосфера.

НОВО! Сега достапна и со гласовна контрола преку Amazon Alexa или Google Assistant

Дознајте повеќе