Skip to main content

Optimised Heating 4

Нашата мисија: да ја победиме зимата

Зошто да ја изберете линијата Optimised Heating 4 на Daikin

Ефикасност

Дизајнирана за поладни клими, Optimised Heating 4 создава удобна внатрешна околина, со совршени оцени за енергетска ефикасност до A+++ за греење.

Доверливост

За да се загарантира беспрекорно работење на системот за греење, дури и при температури од -25°C, линијата Optimised Heating 4 овозможува висок капацитет на греење.

Удобност

Со линијата Optimised Heating 4, нема да се намали удобноста за да се зголеми енергетската ефикасност, благодарение на паметната камин-функција.

Различни опции за дизајн на вашиот ентериер

Удобност

Копче за активирање на каминот и икона со камин на далечинскиот управувач.

Паметна камин-функција

Кога температурата во просторијата ќе ја достигне поставената температура со помош на друг извор на топлина, како на пример камин, компресорот престанува да работи, а вентилаторот во внатрешната единица продолжува да дува.

Исто така, ротацијата на вентилаторот се приспособува автоматски според разликата од поставената температура и внатрешната амбиентална температура.

*Достапно на единиците со високоѕидна монтажа Stylish и Perfera

Кога има камин во просторијата

Системите на Daikin се флексибилни и лесно се приспособуваат и во простории што имаат дополнителен извор на топлина, како на пример, камин.

› Просториите со камин се потопли и со повисока температура од стандардните поставки.
› Ако постои температурна разлика во просторијата и во неа се наоѓа камин, климатизерот ќе премине во режимот „само вентилатор“, за да ја пренесе топлината од каминот во другите соби.
› Протокот на воздух се намалува како што се приспособува температурата во просторијата на стандардните поставки. Кога ќе се намали температурата под поставената точка, ќе се вклучи компресорот на единицата повторно.
› По потреба, корисникот може да ја постави оваа функција, дури и ако во просторијата нема камин.

Heat boost

Heat boost го загрева домот при стартување на климатизерот.

Поставената температура се достигнува 14 % побрзо* отколку кај обичен климатизер (само спарени единици).

*Услови за тестот за засилено греење: Класа 50, надворешна температура 2 °C - внатрешна температура 10 °C, R/C поставена температура:23 °C”

**Достапно на целата линија „Optimised heating“

Нечујно

Внатрешната единица perfera е практично нечујна. Единицата работи толку тивко, што ќе заборавите дека воопшто постои.

Свеж и здрав воздух и удобен проток на воздухот

Здравата внатрешна околина е важна во регионите со поладна клима. Daikin ги користи технологијата Daikin Flash Steamer и филтерот Saranet, за да го подобри квалитетот на воздухот во канцеларијата, домот или продавницата. Интелигентното око на Daikin го насочува протокот на воздухот и го префрла системот на енергетски ефикасен режим кога нема луѓе во просторијата. Вентилаторот (брзина и ниво на бучава) гарантира беспрекорна работа на единицата.

Мала модерна куќа во зелена околина
Мала модерна куќа во зелена околина

Свеж и здрав воздух и удобен проток на воздухот

Здравата внатрешна околина е важна во регионите со поладна клима. Daikin ги користи технологијата Daikin Flash Steamer и филтерот Saranet, за да го подобри квалитетот на воздухот во канцеларијата, домот или продавницата. Интелигентното око на Daikin го насочува протокот на воздухот и го префрла системот на енергетски ефикасен режим кога нема луѓе во просторијата. Вентилаторот (брзина и ниво на бучава) гарантира беспрекорна работа на единицата.

Доверливост

Линијата Optimised Heating 4 содржи дополнителни функции и подобрена долна плоча, за да го намали создавањето мраз. Системот може побрзо да го одмрзнува мразот, за да постигне подобра удобност.

Новата долна рамка ја празни водата директно во земјата. Илустрација.

Лесна контрола

Постојано под контрола

Отсега па натаму, „Daikin Residential Controller“ е достапен како стандардна опција на целата линија „Optimised Heating“.

Преземете ја апликацијата Daikin Residential Controller, поврзете ја единицата преку Wi-Fi и управувајте со климатизацијата до секаде. Толку е лесно.

НОВО! Сега достапна и со гласовна контрола преку Amazon Alexa или Google Assistant

Лесна инсталација

До A+++

Daikin Optimised 4 нуди широк асортиман на системи до A+++, оптимизирани за секоја околина.

Линијата овозможува и брз и лесен процес на инсталација, којшто содржи:

Близок приказ на цевки што излегуваат од ѕидот.

Подолги цевки: Подолгите цевки се приспособени за подебелите ѕидови на скандинавските градби и им овозможуваат на градежниците пократко време при инсталација.

Близок приказ на новата рачка на надворешната единица.

Подобрена рачка за дигање: Новиот дизајн на рачката им овозможува на инсталаторите полесно да ја носат надворешната единица со дебели ракавици.

Преглед одблизу на завојната пружина

Завојна пружина: Благодарение на ова подобрување, цевките може полесно да се виткаат без деформација. На пример, пружината може да послужи при остри агли за да се избегне деформација на цевката.

Достапно низ целата линија.

Слични производи

 • Stylish

  • Победнички дизајн за греење и ладење, достапен со матна кристална бела боја - компактен и функционален дизајн што одговара на секој ентериер
  • Високоѕидна единица: до A+++ за греење
  • Паметна камин-функција
  • Управување од секое место со апликација (стандардно)
 • Perfera

  • Високоѕидна единица до A+++ за греење
  • Паметна камин-функција
  • Управување од секое место со апликација (стандардно)
 • FVXM-A

  • Дизајн за парапетна единица за оптимална удобност при греење благодарение на уникатните функции за греење
  • Идеално за инсталација под прозор
  • Двоен проток на воздух, heat boost, heat plus и топлење на подот за оптимално греење
  • Управување од секое место со апликација (стандардно)

 • Comfora +

  • Високоѕидна единица до A++ за греење
  • Управување од секое место со апликација (дополнително)

Дознајте повеќе