Топлотни пумпи воздух-воздух

Топлотни пумпи воздух-воздух

Изладете го и згрејте го вашиот дом со обновлива енергија и хибридни решенија.

топлотни пумпи воздух-воздух за секој дом

За секој дом

Без разлика дали го реновирате стариот дом или градите нов, топлотната пумпа воздух-воздух на Daikin е логично решение за вашите потреби за греење и ладење. Нашите топлотни пумпи воздух-воздух лесно се инсталираат и се идеални за замена на старите електрични системи. Флексибилните единици го задоволуваат секое подно планирање и нивната енергетска ефикасност A+++ ги задоволуваат сите потреби на „зелени“ објекти.

Напојувана од обновлива енергија

Напојувани од 80% енергија одделена од воздухот и 20% струја, нашите топлотни пумпи воздух-воздух го греат и го ладат вашиот дом со енергетска ефикасност A+++, што претставува највисока енергетска ефикасност на пазарот.

Опремени со нашата препознатлива технологија со инвертор

Инверторот на Daikin е технологија што заштедува енергија којашто ефикасно ја контролира брзината на моторот и ја намалува потрошувачката на енергија за до 30%. Наместо да троши дополнителна енергија со стартување и стопирање, инверторот ја прилагодува брзината на моторот за да работи постојано и поефикасно на подолг временски период.

опремени со нашата препознатлива технологија со инвертор

Различни опции за дизајн на вашиот ентериер

високоѕидни топлотни пумпи воздух-воздух

Со високоѕидна монтажа

Нашите високоѕидни единици се светски признаени за нивниот добар дизајн. Нивниот мазен и елегантен изглед ја носат климатизацијата на повисоко ниво.

парапетни топлотни пумпи воздух-воздух

Парапетна единица

Парапетни единици овозможуваат климатизирање или зрачат топлина како обичен радијатор. Елегантниот дизајн и фините линии се вклопуваат беспрекорно во модерниот ентериер.

скриени тавански топлотни пумпи воздух-воздух

Скриена таванска единица

Скриените тавански единици се идеални за секаков ентериер. Се инсталираат дискретно во спуштени тавани, на тој начин што се видливи само решетките од вентилацијата.

Stylish_Colors_v2.jpg
 

Стилска високоѕидна единица

Stylish претставува спој од одличен дизајн и технологија, за да овозможи целосно решение за климатизација за секој ентериер.

Флексибилните конфигурации се вклопуваат во секој дом

Без разлика дали барате решение за една соба или систем за целиот дом, ние ќе ги задоволиме вашите потреби.

2 column comp - split.jpg

Сплит-систем

 • Поврзува 1 внатрешна со една надворешна единица
 • Грее и лади 1 соба
 • Лесна инсталација
Multi-split.png

Мултисплит-систем

 • Поврзува до 5 внатрешни со една надворешна единица
 • Грее и лади до 5 различни простории
 • Контролира поединечни простории

Нашите најпопуларни топлотни пумпи воздух-воздух

ururu-sarara.png

Ururu Sarara

 • Врвно решение за греење, ладење, развлажнување, сушење, вентилација и прочистување на воздухот
 • Високоѕидна единица со ознака за енергетска ефиканост -A+++
 • Управување од секое место со апликација (дополнително)
FTXA-BS_right19-9.jpg

Stylish

 • Победнички дизајн за греење и ладење, достапен во 3 бои: компактен и функционален дизајн што одговара на секој ентериер
 • Високоѕидна единица: со ознака за енергетска ефиканост A+++
 • Управување од секое место со апликација (стандардно)
EMURA.jpg

Daikin Emura

 • Победнички дизајни за греење и ладење, достапен во 2 бои: матна кристално бела и елегантна сребрена облога
 • Високоѕидна единица со ознака за енергетска ефиканост A+++
 • Управување од секое место со апликација (стандардно)
perfera-article-grid-2020.jpg

Perfera

 • За греење и ладење
 • Високоѕидна единица со ознака за енергетска ефиканост A+++
 • Управување од секое место со апликација (стандардно)
Comfora.jpg

Comfora

 • За греење и ладење, со класа на енергетска ефикасност до A ++
 • Дискретен, стилски изглед
 • Чисти воздухот со отстранување до 99% од алергените со нов сребрен филтер и титаниум апатит
conceiled-unit.jpg

Скриени тавански единици

 • За греење и ладење
 • Дискретно скриена во таванот, при што се гледаат само решетките
 • Работата во повеќе зони за скриените тавански единици ви овозможува да греете и ладите повеќе соби со една внатрешна единица
 • Уникатниот филтер со автоматско чистење на зголемува енергетската ефикасност
 • Управување од секое место со апликација (дополнително)
optimised-heating-4-campaign-image.png

Оптимизирано греење 4

 • Големи капацитети на греење, создадени за поладна клима
 • Рејтинг на енергетска ефикасност до A+++
 • Достојни и лесни за контролирање
 • Нова паметна камин-функција
 • Брз и лесен процес на инсталација
sensira-product-shot.jpg

Sensira

 • За греење и ладење
 • Високоѕидна единица: со ознака за енергетска ефиканост A++
 • Управување од секое место со апликација (дополнително)