Mira 20.5 °C

Создадени за вашата насмевска!

Daikin се грижи за своите клиенти и нивните индивидуални потреби. Изберете клима уред за вашиот дом, кој најдобро одговара на вашите потреби!

Инвертер Сплит системи

Без оглед на времето, без разлика какви се вашите очекувања за дизајнот, специфичната температура или најчистиот воздух, Daikin создава клима во вашиот дом точно според вашите потреби.

Stylish.jpg

Stylish

 • Клима уред со стил, во четири бои: бела, мат црна, сребрена и дрвен црн дизајн 
 • Компактен дизајн погоден за секој ентериер
 • Со Stylish можете да управувате преку вашиот мобилен телефон
 • Интелигентните технологии развиени од Daikin ги обезбедуваат најдобрите и најсигурни перформанси
Perfera.jpg

Perfera

 • За греење и ладење
 • Високоѕидна единица со ознака за енергетска ефиканост A+++
 • Управување од секое место со апликација (стандардно)
Emura.jpg

Daikin Emura

 • Победнички дизајни за греење и ладење, достапен во 2 бои: матна кристално бела и елегантна сребрена облога
 • Високоѕидна единица со ознака за енергетска ефиканост A+++
 • Управување од секое место со апликација (стандардно)
Ururu Sarara.jpg

Ururu Sarara

 • Врвно решение за греење, ладење, развлажнување, сушење, вентилација и прочистување на воздухот
 • Високоѕидна единица со ознака за енергетска ефиканост -A+++
 • Управување од секое место со апликација (дополнително)
Comfora.jpg

Comfora

 • За греење и ладење, со класа на енергетска ефикасност до A ++
 • Дискретен, стилски изглед
 • Чисти воздухот со отстранување до 99% од алергените со нов сребрен филтер и титаниум апатит
Sensira.jpg

Sensira

 • Ефикасност до A ++
 • Револуционерно ладилно средство R-32
 • Заштедете енергија, помал ризик од оштетување и низок шум
 • Може да се управува преку Daikin Online Controller
Floorstanding.jpg

Парапетна единица

 • За греење и ладење, класа на енергетска ефикасност A ++
 • Парапетна единица - топол проток на воздух во близина на подот
 • Ниво на бучава, тивок
Nexura.jpg

Nexura

 • За греење и ладење со класа на енергетска ефикасност до A ++
 • Единица со стилски дизајн
 • Ја зрачи топлината од предниот панел

Различни опции за дизајн на вашиот ентериер

стенни термопомпи “въздух-въздух”

Со високоѕидна монтажа

Нашите високоѕидни единици се светски признаени за нивниот добар дизајн. Нивниот мазен и елегантен изглед ја носат климатизацијата на повисоко ниво.

подови термопомпи “въздух-въздух”

Парапетна единица

Парапетни единици овозможуваат климатизирање или зрачат топлина како обичен радијатор. Елегантниот дизајн и фините линии се вклопуваат беспрекорно во модерниот ентериер.

термопомпи “въздух-въздух” за скрит таванен монтаж

Скриена таванска единица

Скриените тавански единици се идеални за секаков ентериер. Се инсталираат дискретно во спуштени тавани, на тој начин што се видливи само решетките од вентилацијата.

Флексибилните конфигурации се вклопуваат во секој дом

Без разлика дали барате решение за една соба или систем за целиот дом, ние ќе ги задоволиме вашите потреби.

2 column comp - split.jpg

Сплит-систем

 • Поврзува 1 внатрешна со една надворешна единица
 • Грее и лади 1 соба
 • Лесна инсталација
Multi-split.png

Мултисплит-систем

 • Поврзува до 5 внатрешни со една надворешна единица
 • Грее и лади до 5 различни простории
 • Контролира поединечни простории

Ефикасно греење и топла вода

Ако имате потреба од систем за греење, топла санитарна вода и ладење за вашиот дом, проверете ги нашите топлински пумпи.

оборудвани с нашата прочута инверторна технология

Снабдување од обновлива енергија

Снабдувани од 80% енергија одделена од воздухот и 20% струја, нашите топлотни пумпи воздух-воздух го греат и го ладат вашиот дом со енергетска ефикасност A+++, што претставува највисока енергетска ефикасност на пазарот.

Опремени со нашата препознатлива технологија со инвертор

Инверторот на Daikin е технологија што заштедува енергија којашто ефикасно ја контролира брзината на моторот и ја намалува потрошувачката на енергија за до 30%. Наместо да троши дополнителна енергија со стартување и стопирање, инверторот ја прилагодува брзината на моторот за да работи постојано и поефикасно на подолг временски период.

оборудвани с нашата прочута инверторна технология